Sedum Spurium

Sedum SpuriumDe Sedum Spurium is een vrij kleine sedum en kan gebruikt worden als bodembedekker in de tuin of op een groendak. Het plantje is niet groter dan 10 cm. Tijdens de bloeiperiode kan de spurium bloemen geven die tot wel 15 cm groot zijn. Van dit sedum zijn verschillende soorten die je kan gebruiken voor een groendak. Het meest gebruikte soort is de Fuldaglut. Deze variant geeft felroze bloemen. Net als de andere varianten blijft het plantje vrij klein. De bladeren zijn vrij dik en gemaakt om vocht op te nemen. De plant neemt vocht op en kan dit voor weken opslaan in de bladeren. Tijdens een droge periode wordt het vocht gebruikt voor de watervoorziening. Extra speciaal bij deze sedum is dat de bladeren van kleur veranderen in de loop van het jaar. In het begin van het jaar is het plantje lichtgroen van kleur. Na verloop van tijd verandert het plantje naar rood en uiteindelijk paars.

De bloeiperiode

Vanaf juli begint de bloeiperiode en deze loopt tot augustus. Doordat de bladeren in de loop van het jaar van kleur veranderen is de spurium ook buiten de bloeiperiode prachtig om naar te kijken. Tijdens de bloeiperiode kunnen de bloemen tot wel 15 cm groot worden. De bloemen zijn meestal roze van kleur. Vroeger werd dit vetplantje ook wel gebruikt als muurvuller. Als er in de buitenmuur gaten ontstonden zorgde de prachtige bloemen van dit plantje voor decoratie, waardoor de gaten niet meer zichtbaar waren.

Sedum Spurium plantjeVerzorging

Net als alle andere vetplanten heeft deze sedum niet veel verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is groendakvoer geven en de rest gebeurt eigenlijk vanzelf. Door de dikke bladeren wordt water eenvoudig opgeslagen en kan de vetplant prima weken zonder water. Om de drie jaar is het mogelijk om de plant te vermenigvuldigen. Dit doe je door een stukje af te scheuren en op lege plekken te planten.