Sedumpakket voor plat dak

Sedumpakket voor plat dakEen sedumpakket voor plat dak maakt het heel eenvoudig om zelf sedum aan te leggen. In het pakket zit alles wat je nodig hebt om een dak groen te maken. Een plat dak is eigenlijk perfect voor de beplanting met sedum. De hellingshoek mag voor dit pakket niet hoger zijn dan 10 graden. De meeste platte daken voldoen hieraan. Met een doe het zelf pakket kan je heel eenvoudig zelf aan de slag om sedum aan te leggen. In het pakket zitten alle benodigdheden behalve een zakje grind. Deze kan je zelf kopen in een bouwmarkt.

Het aanleggen van een groendak

Sedumpakket voor plat dak vetkruiddakVoor het aanleggen van sedum zijn een aantal lagen nodig. De lagen worden in verschillende fase opgebouwd. Als je een sedumpakket aanschaft heb je direct alle lagen bij elkaar. Je hoeft ze alleen nog op het dak aan te brengen. Voordat je aan de slag gaat moet je eerst kijken naar de draagconstructie. Hoeveel gewicht kan de constructie eigenlijk dragen? Voor de aanleg moet je rekening houden met ongeveer 50 kg per m2. Dit gewicht moet je constructie minimaal kunnen dragen. Eventueel kan je een bouwkundige inschakelen voor het controleren van het draaggewicht.

De opbouw met een sedumpakket

Een groendak bestaat uit vijf lagen die over elkaar heen gelegd worden. De eerste laag bestaat uit een beschermlaag. Deze laag beschermt het dak tegen schade door wortels etc. Langs de randen leg je nu een laagje grind neer. Bovenop de afvoer wordt ook een laag grind gelegd. Dit voorkomt dat het sedum straks wegspoelt tijdens een regenbui. Bovenop de beschermlaag wordt nu een laag drainage gelegd. De drainage laag voorkomt dat de plantjes straks te nat staan. Bovenop de drainage komt een filterdoek te liggen. Hier overheen leggen we substraat. De plantjes gaan straks in het substraat wortelen. Bovenop het substraat wordt het sedum aangebracht.

Sedum wordt meestal geleverd in rollen. Je hoeft deze alleen maar uit te rollen over het substraat. Op een mat zitten meestal meerdere sedum plantjes bij elkaar. Elk plantje heeft z’n eigen bloeiperiode waardoor je van april tot september altijd een plantje in
bloei hebt. Dit zorgt voor een uniek aangezicht!

Bereid jezelf goed voor

Een goede voorbereiSedumpakket voor plat dak purple emperording is het halve werk. Als je aan de slag gaat is het belangrijk dat je goed kijkt naar de constructie en de lagen die je nodig hebt. In het doe het zelf pakket zit eigenlijk alles wat je nodig hebt. Het enige waar je constructie aan moet voldoen is een maximale hellingshoek van 10 graden en draagkracht van minimaal 50kg per m2. Als je hierop goed bent voorbereid met de juiste spullen, dan kan er eigenlijk niets misgaan. Vooral bij een plat dak is het heel eenvoudig om zelf sedum aan te leggen. Dankzij de eenvoudige instructies bij het pakket is het zo geregeld om de plantjes te planten. Het enige wat je nodig hebt is een doe het zelf pakket. De kant en klare pakketten maken het extra eenvoudig om zelf goed voorbereid aan de slag te gaan met je eigen dak.