Sedum Herbstfreude

Sedum HerbstfreudeDe naam van deze sedum verklapt het stiekem al een beetje. De Sedum Herbstfreude is een laatbloeier terwijl de meeste vetplantjes hun bloeiperiode in de zomermaanden hebben. Dit plantje begint past te bloeien vanaf september. Vanwege de late bloei is het plantje perfect voor op een groendak. Nadat de andere planten zijn uitgebloeid komt dit plantje prachtig tot bloei. Je kan hier tijdens de herfstmaanden heerlijk van genieten. Vanwege de uitstekende vochthuishouding werkt dit plantje ook perfect op het dak. Je hoeft het plantje niet de hele tijd water te geven en dit is wel zo prettig bij een dak.

Bloeiperiode van de Herbstfreude

De bloeiperiode van de Herbstfreude is in de herfst. In het begin ontstaan er roze bloemen in de maand september. De bloemen hebben een parasolvorm en groeien op een kale stengel. Nadat de tijd verstrijkt veranderen de bloemen van roze naar diep paars van kleur. De bloemen blijven vaak nog tot in de winter zichtbaar. Meestal verliest dit plantje z’n bloemen als het gaat vriezen. Bij een late vorst kan je nog lang genieten van deze sedum.

Sedum Herbstfreude witVerzorging van de Herbstfreude

Je kan nog jaren genieten van de Herbstfreude zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. Dit maakt het plantje prima geschikt voor een groendak. De bladeren en de bloemen van dit plantje sterven automatisch af bij vorst. Je hoeft dus geen dode bloemen of bladeren weg te halen. In het voorjaar schiet het plantje weer terug in z’n oude vorm. Mocht je gaten hebben in je sedumdak, dan is dit plantje eenvoudig te vermeerderen. Het enige wat je hoeft te doen is stukjes van de plant afscheuren en op nieuwe plekjes planten die zijn vrijgekomen. Er groeien vrijwel direct nieuwe plantjes waar je de Herbstfreude hebt afgescheurd. Dit maakt het eenvoudiger om je dak weer op te vullen met nieuwe sedums.