Doe het zelf sedumpakket

Doe het zelf sedumpakketEen sedumdak zelf aanleggen is helemaal niet moeilijk. Het is alleen belangrijk dat je zeker weet dat de dakconstructie van je woning het gewicht van een groendak kan dragen. Daarnaast is het belangrijk dat je afhankelijk van jouw type dak de juiste opbouw toepast. Met een doe het zelf sedumpakket heb je direct alle lagen die je nodig hebt voor een groendak. Een goede laagopbouw is hiermee meteen gegarandeerd doordat alle lagen zijn inbegrepen. Het enige wat niet is inbegrepen is het grind om langs de randen van het dak te leggen. Uiteraard is een zakje grind zo bij de bouwmarkt geregeld.

Sedumpakket voor schuindak

Een speciaal pakket voor een schuin dak is nodig als je dak een minimale hellingshoek van 15 graden heeft. Het is goed om te weten dat er kant-en-klaar pakket verkrijgbaar zijn voor verschillende hellingshoeken. Een hellend dak is wel een vak apart vergeleken met een plat dak. Het is belangrijk dat de juiste lagen gelegd worden. Naast speciale lagen die voorkomen dat het groendak naar beneden komt moet er extra rekening gehouden worden met het gewicht. Een schuin dak kan vaak minder gewicht dragen, dan een plat dak. Bij een speciaal doe het zelf pakket is hier allemaal al rekening mee gehouden.

Sedumpakket voor plat dakDoe het zelf sedumpakket cassette met vetplantje

Een sedumpakket voor een plat dak is helemaal afgesteld op een plat dak. Je hoeft behalve een zakje grind helemaal niets meer te kopen om het dak aan te leggen. Het voordeel van een compleet pakket is dat je altijd de juiste onderlagen hebt. Het aanleggen van een groendak is niet ingewikkeld zolang je de juiste lagen hebt. Een speciaal sedumpakket voor een plat dak heeft alle lagen die je nodig hebt om een groendak te maken.

Sedum cassette pakket

Met een sedum casette pakket is het nog eenvoudiger om een groendak aan te leggen. Dit zijn kant en klare cassettes waarin alle lagen verwerkt zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de cassettes op je dak klikken. De cassettes klik je eenvoudig in elkaar, waardoor je binnen een handomdraai een groendak maakt. Het enige minpunt is dat cassettes duurder zijn dan een doe het zelf pakket.

Sedumstekken kopen

Doe het zelf sedumpakket kwekenHet is nog voordeliger om helemaal back to basic te gaan en het dak volledig zelf te maken. Naast alle benodigde onderlagen heb je natuurlijk sedumstekken nodig. Deze sedumstekken kan je vervolgens op het dak planten met de juiste onderlaag. Eventueel kan je natuurlijk ook losse stekken kopen om je huidige groene dak aan te vullen met extra plantjes.

Onderhoudspakket sedumdak

Het onderhoud van een groendak vergt niet veel tijd, maar moet wel gebeuren. Het is belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt om het dak te onderhouden. Met een compleet onderhoudspakket sedumdak kan je direct aan de slag met het jaarlijkse onderhoud van je dak. Het pakket bevat o.a. groendakvoer, nieuw substraat, extra stekken en een uitleg over het onderhoud. Het is aan te raden om twee keer per jaar je dak extra voeding te geven. De stekken kan je gebruiken om eventuele gaten op te vullen. Met een onderhoudspakket heb je alles in huis om zelf aan de slag te gaan.