Onderhoudspakket sedumdak

Onderhoudspakket sedumdakHet onderhouden van een sedumdak is eigenlijk niet veel werk. Met een onderhoudspakket sedumdak heb je alles bij de hand om zelf het onderhoud uit te voeren. Natuurlijk kan je het onderhoud ook uitbesteden, maar dit kost een hoop geld. Je moet al snel denken aan een paar honderd euro om je dak te onderhouden. Terwijl het onderhouden van een groendak relatief weinig werk is met de juiste spullen. Wij geven je hier een paar tips om je groendak in top conditie te houden.

Onderhoudsplan voor een groendak

Gemiddeld heeft het dak twee keer per jaar onderhoud nodig. Dit doe je in het voorjaar en najaar. Stel dat je dak onder bomen hangt, dan ben je iets meer tijd kwijt aan het onderhoud. Je moet bijvoorbeeld gevallen bladeren weghalen en extra onkruid verwijderen. Bomen zorgen namelijk voor onkruid. Je onderhoud begint altijd met het verwijderen van ongewenste beplanting. De meeste sedum soorten Onderhoudspakket sedumdak bloemgaan onkruid tegen. Je bent dus geen uren kwijt met het verwijderen van onkruid. Dit is de reden dat je dit slechts twee keer per jaar hoeft te doen. Tenzij de bomen extra onkruid veroorzaken.

Controleer vervolgens de randafvoer van je groendak. Hier kunnen soms planten in groeien. Vul eventueel het grind aan dit voorkomt dat er planten in de afvoer groeien. Controleer ook of de afvoer nog goed doorloopt. Dit voorkomt problemen met je waterafvoer. Probeer te voorkomen dat er substraatkorrels in de afvoer terecht komen. Controleer vervolgens of je dak nog steeds volledig begroeit is. Eventueel kan je wat substraat aanvullen en hierop nieuwe sedums planten. Sedums die over het dak heen groeien kan je met een scherpe schaar afknippen. De laatste taak is het geven van groendakvoer aan je plantjes. Je plantjes doen het met deze voeding beter op het dak. Meer onderhoud is er eigenlijk niet nodig.

Wat zit er in een onderhoudspakket?

In het onderhoudspakket zit alles wat je nodig hebt om je dak te onderhouden. Er zit o.a. een instructie bij hoe je het onderhoud moet uitvoeren. Daarnaast krijg je een paar sedum stekjes die je kan gebruiken om gaten op te vullen. Er wordt ook extra substraat bijgeleverd en groendakvoer. Kortom je hebt alles wat je nodig hebt om je dak een grote opknapbeurt te geven. Het is super eenvoudig om online even een onderhoudspakket te bestellen en direct aan de slag te gaan met je groendak.

Onderhoudspakket sedumdak plantjes op dakDe voordelen van je dak regelmatig onderhouden

Natuurlijk zijn ook vaste planten op een gegeven moment op. Als je een dak regelmatig goed onderhoud, dan gaat de levensduur er flink op vooruit. De garantie op een groendak is ongeveer 10 jaar. Dit wel afhankelijk van wie het dak gelegd hebt. Als je het dak goed onderhoud dan hoef je een groendak eigenlijk nooit te vervangen. Plantjes die slecht geworden zijn vervang je namelijk al twee keer per jaar. Daarnaast zorgt de voeding voor een langere levensduur van de plantjes. Het advies is dan ook om minimaal twee keer per jaar je dak te onderhouden met een sedumdak onderhoudspakket.