Sedum Acre

Sedum AcreDe sedum Acre is een echte bodembedekker. Het is een klein laag plantje. Je kan het vetplantje gebruiken voor het opvullen van een groendak. Naast het bedekken van de bodem ziet deze sedum er prachtig uit. Het is één van de favoriete planten voor op een groendak. Bij een groendak is het belangrijk dat de plant goed de bodem bedekt en zorgt voor een prachtige uitstraling. Daarnaast is het handig als er weinig verzorging nodig is vooral als het plantje op het dak groeit. Het plantje wordt meestal niet hoger dan 5 cm. Heel soms groeit het plantje in uitstekende omstandigheden uit tot 25 cm. Op een groendak kan deze bodembedekker extra groot worden. Je kan de Acre gebruiken als opvulling van je dak.

Bloeiperiode

De hele zomer kan je genieten van de Sedum Acre. Vanaf mei beginnen de eerste bloemen te bloeien tot in augustus. De bloemen vormen een tapijt en zijn geel van kleur. De stervormige vorm van de bloemen maken het geheel extra vrolijk. Vanwege de prachtige gele kleur komen er regelmatig vlinders op af. Je merkt na het planten direct dat er meer vlinders in je tuin zitten. Tijdens de bloeiperiode laat dit plantje geen enkel plekje op de bodem meer vrij. Dit zorgt meteen voor een uitstekende isolatiewaarde op een groendak. Het is alleen niet slim om de bloemen aan te raken. De bloemen kunnen rode vlekken op de huid veroorzaken. Dit kan verder geen kwaad.

Sedum Acre plantjeDe verzorging

Net als alle andere sedums heeft dit plantje eigenlijk vrijwel geen verzorging nodig. Het is wel belangrijk dat je de afwatering goed geregeld hebt door er eventueel een speciale mat onder te leggen. Dit wordt meestal automatisch gedaan bij de aanleg van een groendak. Net als alle andere vetplantjes is dit plantje niet dol op natte voeten. Voor de rest is het plantje niet veeleisend en kan je er jaren plezier van hebben op een groendak.