Sedum cassette pakket

Sedum cassette pakketAls je eenvoudig zelf een groendak wil aanleggen, dan kan je gebruik maken van een sedum cassette pakket. Met dit pakket kan je zelf een groendak aanleggen. Het enige wat je hoeft te weten is of je dak geschikt is om het gewicht van de cassettes te dragen. Als je dit zeker weet dan kan je direct aan de slag met dit doe het zelf pakket.

Een groendak aanleggen met cassettes

Voor de aanleg van een groendak moet je werken met verschillende lagen. Het is belangrijk dat deze lagen zijn afgestemd op jouw type dak. In de cassette zitten eigenlijk alle lagen verwerkt die je nodig hebt. Het bovenste deel bestaat uit sedum. Je klikt de cassettes gewoon aan elkaar bovenop je dak en meer hoef je niet te doen. Het resultaat is een prachtig groendak, maar cassettes zijn wel duurder dan als je gewoon een rol met sedum erop op je dak legt. Het voordeel is dat je niet alle lagen apart hoeft aan te Sedum cassette pakketleggen. Je bent zo een stuk sneller klaar met de aanleg van een groendak. Voor een groendak heb je ongeveer 3,3 cassettes nodig per m2. Op elke plaat zitten 12 verschillende sedum plantjes. Door verschillende sedum plantjes met elkaar te combineren krijg je dak elke keer weer ander uiterlijk. Elk plantje heeft namelijk zijn eigen bloeiperiode. De bloeiperiode loopt van april tot september. Door verschillende plantjes te combineren krijg je dak elke maand een ander uiterlijk. Dit maakt het extra leuk om te genieten van een groendak.

Voordelen van een groendak met een sedum cassette pakket

Natuurlijk zitten er een aantal voordelen aan deze methode voor het aanleggen van een groendak. Eén van de voordelen is dat het eenvoudig is om een groendak aan te leggen. Je hoeft de platen alleen maar tegen elkaar aan te klikken en je bent klaar. Als de platen iets te breed zijn, dan kan je ze met een scherpe schaar gewoon op maat knippen. Het is dus geen ingewikkelde puzzel om het dak groen te maken. Nog een voordeel is dat je direct alle lagen bij de hand hebt. Je bent zo geen laag vergeten tijdens het installeren van je eigen groene dak. Het enige wat je nog wel moet doen is beschermfolie aanbrengen op het dak voor je aan de slag gaat. Nog een voordeel is dat je een dak gewoon kan verhuizen. Stel dat je binnenkort een nieuwe woning aanschaft, dan kan je de platen van je dak los klikken en meenemen naar de volgende woning.

Verschillende soorten sedums

Sedum cassette pakket sempervivumAls je online gaat kijken, dan zie je al snel grote verschillen in de prijzen. De prijzen van de platen kunnen uiteenlopen door de sedums die gebruikt zijn. Er zijn natuurlijk dure plantjes en goedkope plantjes. Online zijn er meer dan 250 verschillende vetplantjes te vinden die je kan gebruiken voor een groendak. Afhankelijk van het soort cassette kan er op één plaat 7 tot 12 verschillende plantjes gepland zijn. Het is slim om te kijken welk plantje je mooi vind. Probeer ook verschillende bloeiperiodes met elkaar te combineren. Je dak staat zo een groot deel van het jaar mooi in bloei.