Sedum Sieboldii

Sedum SieboldiiDe sedum sieboldii wordt in de volksmond ook wel vetkruid genoemd. Het plantje wordt slechts 15 tot 30 cm hoog. De ronde bladeren hebben een blauwgroene kleur en maakt een groendak extra vrolijk. De randen van de bladeren hebben een andere kleur. Er kan bijvoorbeeld een roze randje rond de bladeren zitten. Het plantje behoort tot de vetplantenfamilie.

De bloeiperiode van de Sieboldii

Het vetplantje staat in augustus in bloei en heeft een extra lange bloeiperiode. In oktober kan je nog steeds genieten van de prachtige bloemen. De stervormige bloemen groeien als een soort bolletje op een steeltje vanuit de plant. De steeltjes zijn vrij kort en de roze bloemen zitten als een soort bolletje bij elkaar. Eigenlijk bestaan de bloemen uit een soort parasol van bloemen.

De groei van het vetplantje

Sedum Sieboldii plantDe sedum ziet er prachtig uit, maar is helaas geen snelle groeier. Je moet het vetplantje echt de tijd geven om te groeien. Naarmate het jaar vordert zie je dat het plantje iets in omvang toeneemt. Gelukkig kan je het plantje wel eenvoudig stekken net als andere sedum soorten. Je kan de sieboldii stekken door er een stukje vanaf te scheuren. Het blaadje dat je afgescheurd hebt leg je op een schoteltje. Bestuif het blad iedere dag met wat water. Op den duur zie je dat er wortels ontstaan. Als er wortels zijn, dan kan je het plantje aanplanten op je dak. Let op je moet hiervoor wel geduld hebben. Vanwege de trage groei kan het even duren voor er wortels ontstaan.

Verzorging

De verzorging stelt eigenlijk niet heel veel voor. Het is belangrijk dat het plantje groeit op een warme droge plek. De grond moet goed water doorlaten. Voor de rest hoef je eigenlijk niet veel aan dit plantje te doen. Tijdens een droge periode wordt water in de bladeren opgeslagen. Dit is een extra watervoorziening, waardoor de plant het lang zonder water overleefd. Tijdens de wintermaanden overleeft de plant strenge vorst. Dit is ideaal als je een groendak hebt en je de planten niet even weg kan halen.