Sedumdak onderhoud

sedumdak onderhoudJe twijfelt nog over de aanleg van een groendak. Eén van de dingen die je tegenhoud is het onderhoud. Een sedumdak is niet eenvoudig te bereiken. Je wil van te voren wel weten hoeveel onderhoud er nodig is aan het dak. Je kan niet elke dag even het dak opklimmen om de plantjes te onderhouden. Gelukkig is één van de grootste voordelen van een groendak het onderhoud. Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig. Het sedumdak onderhoud kost slechts twee keer per jaar een klein beetje van je tijd. Als je dit liever niet zelf doet kan je de werkzaamheden uitbesteden.

Het dak op in het voorjaar

sedumdak onderhoud groendakIn het voorjaar is het slim om het dak even op te klimmen. Kijk even op het dak of alles nog steeds goed gaat. Soms groeit er wat onkruid tussen de plantjes door. Het onkruid kan je weghalen. Soms beginnen de plantjes tijdens het voorjaar over de dakrand heen te groeien. Je kan de stukken die over de rand heen groeien met een scherpe schaar afknippen. Dit is eigenlijk alles wat je hoeft te doen. Als de plantjes erg hard groeien zou je dit in het najaar kunnen herhalen. De rest regelen de plantjes zelf. Het dak is vrijwel onderhoudsarm.

Hoge bomen in het najaar

Staan er veel hoge bomen rondom het dak? In het najaar kunnen er blaadjes op het dak vallen. De blaadjes kan je van het dak afhalen. Daarnaast zorgen hoge bomen voor meer onkruid. In plaats van één keer per jaar onkruid verwijderen kan je dit twee keer per jaar doen. Er zijn ook een aantal sedum soorten die onkruid tegengaan. Met deze soorten heb je minder last van onkruid. Het is slim om deze toe te voegen aan een groendak.

Bemesten van het daksedumdak onderhoud leuke plantjes

Het is officieel niet verplicht om een groendak te bemesten. Toch is er speciale groendak voeding die je aan de plantjes kan geven. Het wordt aangeraden om dit tijdens een onderhoudsbeurt te doen. De
voeding is speciaal afgestemd op de behoefte van sedumplanten op het dak. Er zitten extra voedingsstoffen in die ervoor kunnen zorgen dat je plantjes langer in bloei staat.

Sedumdak laten onderhouden

Zie je het echt niet zitten om één of twee keer per jaar het dak op te gaan? Dit is te begrijpen vooral als je een vrij hoog schuin dak hebt. Het is geen pretje om elk jaar het dak op te gaan om onkruid te wieden en eventuele gaten op te vullen. Een oplossing is om hiervoor een sedum expert in te huren. De expert weet precies wat er nodig is om het dak mooi groen te houden. Er kan een contract worden afgesloten waarin afspraken gemaakt worden over de frequentie. Dit kan één keer per jaar of twee keer per jaar. Het voordeel van een sedum expert is dat je garantie krijgt op zijn werk. Mocht het dak slecht worden dan kan je hem hierop aanspreken. Je kan de sedum expert ook inschakelen voor de aanleg van het dak.