Sedumdak laten aanleggen

sedumdak laten aanleggenAls je zelf niet graag het dak opgaat kan je eventueel een sedumdak laten aanleggen. Als je de klus uitbesteed weet je ook zeker dat alles goed geregeld is. Er komt namelijk een hoop kijken bij de aanleg van een groendak. Je rolt niet zomaar een paar rollen sedumplantjes uit en je dak is groen. Voor de aanleg van een groendak moet je gebruik maken van verschillende lagen en technieken. Als je zeker wilt weten dat het goed gebeurt, dan kan je eventueel de klus uitbesteden aan een expert.

Controle van de dakconstructie

Voordat een sedumexpert aan de slag gaat wordt eerst de dakconstructie gecontroleerd. Er wordt gekeken wat de hellingshoek van het dak is. Naast de hellingshoek wordt er gecontroleerd wat de
maximale draagkracht van het dak is. Een sedumdak weegt al snel 50 kg per m2. Als je dak een extra schuine hellingshoek heeft dan moet je denken aan 80 kg per m2. Je dak moet dit wel kunnen dragen. sedumdak laten aanleggen sedum op dakNiet alle daken kunnen 50 kg per m2 dragen. Het dak gaat doorbuigen en uiteindelijk kan het dak breken door het gewicht. Als je een sedumdak laat aanleggen, dan wordt de constructie altijd vooraf gecontroleerd. Als de constructie het gewicht van het dak kan dragen, dan gaan we aan de slag om een groendak aan te leggen.

Een groendak laten ontwerpen

Als je het dak uitbesteed aan een expert, dan zit je ook niet met de standaard doe het zelf pakketten. Je kan een dak volledig laten ontwerpen door een expert. Bij het ontwerp kan er gekeken worden naar je tuin en kan eventueel het dak een verlenging worden van je tuin. Verschillende plantjes worden met elkaar gecombineerd. Door verschillende plantjes met elkaar te combineren staat je dak van april tot en met september in bloei. Eventueel kan je een ontwerp volledig op maat van jouw dak laten maken. Uiteraard krijg je een uitgebreide uitleg over de plantjes die gebruikt zijn en de bloeiperiode ervan. Door creatief aan de slag te gaan ziet je dak er elke keer weer anders uit.

Binnen een dag een sedumdaksedumdak laten aanleggen schattig plantje

Binnen één dag kan een sedumdak gerealiseerd worden. Als alles berekend en doorgemeten is worden de verschillende lagen op je dak opgebouwd. Binnen een dag kan je dak klaar zijn. Het eindresultaat is direct zichtbaar. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de komende dagen het dak nat houden. Dit bevordert de worteling van de plantjes in je dak. Stel dat er al regen aankomt in de komende dagen dan hoeft dit niet. Je kan dan de natuur gewoon z’n werk laten doen.

Wat kost een sedumdak laten aanleggen?

De kosten voor het uitbesteden van een groendak is afhankelijk van het type dak, formaat en de bereikbaarheid van het dak. Al deze zaken worden meegenomen in het maken van een offerte. Bij het aanleggen van een groendak moet je denken aan minimaal € 1000. Voor een exacte prijs kan je het beste een offerte aanvragen. Via een offerte weet je precies wat het kost om een groendak aan te leggen.