Sedumstekken kopen

Sedumstekken kopen kwekerijJe bent van plan om een groendak zelf aan te leggen. Je hebt hiervoor verschillende benodigdheden nodig. Het aanleggen van een sedumdak gebeurt met verschillende lagen. De bovenste laag bestaat uit de plantjes zelf. Sedumstekken kopen doe je als laatste als je een groendak aanlegt. Eventueel kan je kant-en-klare pakketten aanschaffen. In deze pakketten zitten alle lagen inbegrepen om zelf een dak aan te leggen. Er zijn verschillende doe-het-zelf pakketten verkrijgbaar voor een groendak. Naast kant-en-klare pakketten kan je losse stekken aanschaffen om een sedumdak te maken.

Plantjes per m2

Als je een pakket uitzoekt met kant-en-klare sedumstekken dan kan je kiezen uit een aantal planten per m2. Elk pakket bestaat uit een aantal jonge vetplantjes. De planten groeien binnen twee jaar uit naar volwassen planten. Je kan ervoor kiezen om 16 gram plantjes per m2 te planten. In het begin bestaat het Sedumstekken kopen stekdak uit gaten. Binnen twee jaar is dit volledig dichtgegroeid en heb je een volledig groendak. Je kan ook overwegen om 150 gram plantjes per m2 te planten. De sedumstekken moeten uiteraard nog uitgroeien tot volwaardige planten. Met 150 gram plantjes per m2 heb je uiteraard al een redelijk vol dak. Ondanks dat je aardig wat plantjes hebt zal je in het begin nog een paar gaten hebben.

Sedumstekken planten op een groendak

Het planten van de stekken is heel eenvoudig. Voordat je aan de slag gaat leg je eerst de benodigde lagen aan. De laatste laag is het substraat waarop de plantjes gaan groeien. De stekken strooi je over het substraat uit. Eigenlijk zijn de stekken niets meer dan stukjes sedum die afgescheurd zijn. Dit is de manier om de planten te vermenigvuldigen. Na het strooien kan je de sedumstekken eventueel inharken op de toplaag. Nadat de plantjes aangeplant zijn duurt het 2 jaar voordat je dak volledig groen is. Als er op een later moment gaten in het dak ontstaan, dan kan je deze uiteraard aanvullen met nieuwe sedumplanten. Eventueel kan je dan opnieuw voor een pakket kiezen met stekken.

Sedumstekken kopen sedum plantjesSedumplanten uitzoeken voor een groendak

Wil je in plaats van een sedumdak graag turf plantjes aanbrengen? Of ben je op zoek naar een specifiek type sedum? Dit is natuurlijk ook mogelijk. De plantjes zijn in verschillende pakketten te bestellen. Je kan bijvoorbeeld in plaats van standaard sedum kiezen voor wilde kruiden of bloemen op het dak. Uiteraard kan je deze planten ook combineren met de sedumplanten die al op het dak groeien. Je krijgt zo een bonte mix bovenop je dak.

Een compleet pakket bestellen

Als je een groendak gaat aanplanten is het belangrijk om de voorbereiding eerst klaar te hebben. Je moet je dak voorbereiden voordat je de stekken aanplant. Eventueel kan je naast losse sedumstekken een compleet pakket bestellen. Bij het pakket staat aangegeven of deze geschikt is voor een plat dak of schuin dak. Afhankelijk van jouw type dak kan je een pakket uitzoeken. In het pakket zitten de verschillende lagen inbegrepen en instructies voor het aanleggen. Met het pakket kan je direct aan de slag voor je eigen sedumdak!