Sedummatten prijs

Sedummatten prijsJe bent aan het overwegen om een groendak aan te leggen. Natuurlijk spelen de kosten mee in je beslissing. Je hebt genoeg gelezen over de voordelen, maar je twijfelt nog over de sedummatten prijs. Je wil wel weten hoe hoog de investering precies is. Is de investering wel de moeite waard? De sedummatten prijs kan per leverancier verschillen. Gemiddeld moet je denken aan ongeveer € 15 tot € 35 per m2 dak. Als je dak totaal 20 m2 is dan ben je tussen de € 300 en € 700 kwijt voor een groendak.

Verschillende soorten sedumplantjes

De sedummatten prijs kan flink uiteenlopen. Zelfs bij dezelfde leverancier betaal je voor de ene mat meer geld, dan voor de andere mat. De prijs is o.a. afhankelijk van de verschillende soorten sedumplantjes. Op een mat groeien gemiddeld tussen de 7 en 12 verschillende soorten. Uiteraard betaal je iets meer als je een mat met 12 verschillende plantjes aanschaft. Bepaalde soorten kunnen ook duurder zijn waardoor de prijs uiteraard hoger ligt per m2.

Standaard afmetingen

Sedummatten prijs bloemDe meeste matten hebben standaard afmetingen van 120 x 200 cm. Ondanks de standaard maat betaal je altijd per m2. Het kan zijn dat je hierdoor onvoordelig uitkomt. Je hebt bijvoorbeeld één mat extra nodig om je dak volledig groen te maken. Ondanks dat je slechts 50 cm extra nodig hebt betaal je de volledige m2’s. Het is slim om snijverlies mee te nemen als je gaat uitrekenen hoeveel een nieuw groendak precies kost.

Een doe-het-zelf pakket

Als je de matten hebt aangeschaft, dan moet het dak nog aangelegd worden. Je kan overwegen om het dak aan te laten leggen of de klus zelf te klaren. Je kan flink wat geld besparen door voor een doe-het-zelf pakket te kiezen. In dit pakket zitten alle benodigdheden plus instructies voor een groendak. Uiteraard zijn de sedummatten ook inbegrepen. Het enige nadeel is dat je zelf het dak op moet om de matten neer te leggen. Door zelf de klus te klaren kan je al snel € 1.000 of meer besparen. Dit maakt het de moeite waard om te overwegen een doe-het-zelf pakket aan te schaffen. De prijs van een doe-het-zelf pakket ligt hoger, dan van een losse mat. Dit komt doordat in een doe-het-zelf pakket alle lagen zijn inbegrepen die je nodig hebt voor een groendak. Je kan direct aan de slag om het dak zelf aan te leggen. Het enige wat je nog zelf moet kopen is een zak grind voor de randen. Het is de overweging waard om zelf met een pakket aan de slag te gaan. Je bespaart hiermee flink op de kosten!